Rasstandard Hamiltonstövare

alma ute på altan
http://www.stovare.se/rasklubbar/hamilton/rasstandard.asp

Många kommentarer har denna hund fått av "experter", halvstövare tror en del och varför begriper inte jag.
Det enda som kan anses som fel enl. standard är lite för långa vita strumpor på benen, lite sot på lår (svarta hår) kommer nog att växa bort och sen är hon gulbrun i pälsen men det är inte ett fel det tillhör standard. De flesta hamiltonstövare jag mött är varmbruna och det är vad man är van vid så att se en gulbrun stövare kanske inte funkar för en del. Annars ser Alma ut som vilken stövare som helst i kroppen, lite valpig fortfarande och enligt nisse såg hon lessen ut men det gör ju alla hundar.



Ladiva (Klärkebäcken Busa)

vid grillstugan gamhemsjönLadiva 980413-080815

Klokare hund får man leta efter, dock fanns det ingen vidare jaktlust men som tjuren Ferdinand så gillade hon att ligga under sälgen och lukta på gräset. Henne kunde man lita på, så hon var aldrig kopplad på tomten. Hon visste precis vart tomtgränsen var.


Ute på egen hand

090918 Idag var Alma ute på egen hand, tyvärr så blev det inget skall i skogen trots att hon var borta i mer än två timmar.

Vi han bli riktigt trötta då hon inte kom tillbaka trots att vi försökte kalla in henne. Så innan mörkret föll, hittade jag en rostfriskål med ljudet som hon känner igen dvs MAT. Jag slog i den med en murspade så efter en stund dök hon upp från ingenstans.

Kanske var  hon i närheten hela tiden, men hon ger inte ifrån sig ett enda ljud. Helt olik vår förra hund Ladiva som inte stack nånstans, hon hade stenkoll på vart vi var.

Nyvalpen Alma

Vi hade gett upp hoppet om att få en stövartik det här året,  vi hade tingat hos tre(3) olika uppfödare men det blev bara hannar. På det sista stället var vi tredje ting av 4 tikvalpar men oturligt nog så, innan 8 veckors ålder så fanns det bara 2 levande tikar kvar så vi fortsatte att söka.

Då plötsligt den 2 Juli 2009 finns Alma ute på nätet och det var bara att bestämma sig. En köpare hade fått allergi i familjen så det var bara att åka dit och hämta lillvalpen i Luleå. Vilket skulle visa sig att det var en förtjusande hund. Den här bilden var annons och Alma som då hette Molly var då ca 16 veckor

Lördag den 4 juli 07.00 startade vi från Lycksele för att hämta hem valpen. Trots avståndet så kändes inte det så farligt långt Lycksele-Luleå det beror alldeles på vad som hägrar. Vi var hemma vid 18-tiden men vi stannade ofta på hemvägen, för lillstackaren vi hade med oss visste nog inte vad som hände.

Helt nya människor och en främmande bil, konstig hundbur med galler. Mellanlanda i Norsjö hos hamitonstövaren Snuffe som inte sett en tik på gu vet hur länge


Alma född 20090305


Alma efter Skogsharens Lady Chicago och Rånedalens Jassi

RSS 2.0